_

Om os

I 2020 rejste Hans Pilgaard og Jobbe Pilgaard til Færøerne for at skrive og fotografere. Og undervejs på de utallige vandreture i bjergene blev der brygget masser af kaffe og store drømme. Den vigtigste drøm, der udsprang af dette eventyr var ideen om Make Me Wonder - By Pilgaard.

Hans Pilgaard & Jobbe Pilgaard

Hans Pilgaard

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Hans har siden arbejdet for TV 2 Danmark som både journalist og tv-vært. Han er især kendt for at slutte sine udsendelser med nogle poetiske ord. Hans udgør den ene halvdel af Make Me Wonder.

Find Hans på Facebook og Instagram.

Jobbe Pilgaard

Uddannet kandidat i Pædagogisk Filosofi fra Aarhus Universitet med speciale i frihedsbegrebet. Siden har Jobbe forfulgt en karriere som fotograf inden for rejsebranchen. Jobbe udgør den ene halvdel af Make Me Wonder og står for den kreative del af samarbejdet.

Find Jobbe på Twitter og InstagramFacebook

Ideen

Ideen til Make Me Wonder opstod på Færøernes vestligste ø, Mykines.

- Vi var gået ud til det markante rød-hvide fyrtårn på øen. Mens bølgerne hamrede mod de lodrette klipper for foden af fjeldsiden og mågerne skreg, sad vi og lod naturen sive ind gennem ører, øjne og pirrede vores bevidsthed.
Den blå himmel over os forsvandt i takt med, at en let vind trak mørke skyer og en snigende tåge med sig. Men – mellem de mørke skyer, var der stadig lyse sprækker af håb, der kunne stikke hovedet frem og hviske os ord i hjerte og sind.

Konceptet

Målet med vores fotokunst er at få betragteren til at undres, være nysgerrig, turde drømme, give slip og håbe på det, der kun kan ske, når man står sammen. Vores mål er at skabe fotokunst i smukke rammer til moderne hjem, der ønsker at invitere håbet indenfor.

Vores mission er ikke at udgive så mange kollektioner som muligt. Tværtimod.
De udkommer i takt med, at vi mener, der er en synergi mellem dem og tankerne bag. Kollektionen Føroyar var vores førstefødte. Og vi er stolte af den. Siden er mange kommet til. Hver kollektion har sin egen identitet, men kan sammensættes med de øvrige. Vores fotografi, poesi.
Man kan derfor samle på vores fotokunst og sammensætte dem i en uendelighed.

Bæredygtighed

Det har helt fra vores start ved det rød-hvide fyrtårn på Mykines været vores hensigt at lave bæredygtige produkter, der tilmed højner kvaliteten, f.eks. med passionerede, lokale håndværkere, der omhyggeligt samler vores træ-rammer og printer vores fotografier.

Du kan læse mere om vores forhold til bæredygtighed ved at trykke her.

Udvalg og produkter

Vi har lagt hele vores sjæl og vores hjerter i Make Me Wonder, og det er en ære for os, at vores fotografier og poesi får en plads i dit allerhelligste: dit hjem.

Du kan se vores kollektioner ved at trykke her, og du kan læse mere om vores rammer ved at trykke her.

Håb som filosofi

I hver enkelt strofe, i hvert fotografi, har vi lagt vor hjerter og sjæl for at udtrykke en følelse af håb. Vi tror på håbet som en større kraft; som en forløsning i svære tider og et bindeled mellem mennesker.

Vi tror på håbet, selvom det af og til har spinkle kår og trang plads. Håbet om en lysere fremtid - både for hver enkelt af os, men også for os alle sammen som en samlet enhed. Håbet om at vi fremover vil behandle vores fælles hjem, Jorden, bedre end vi gør det på nuværende tidspunkt. Håbet om at vi står sammen i modgangstider. Og håbet om at blive ved med at tro på, at der er mere, der forener os, end der skiller os ad.

Vi har gjort os umage for at skabe et produkt, der indgyder håb. Både når du kigger på vores fotografier, men også når du læser vores poesi.

Vi tager et ekstra skridt

Og vi gør os en ekstra anstrengelse. For vores planets og vores fremtids skyld. Vores motivation er at skabe et produkt, som er bæredygtig i alle sine processer. Ikke bare som et smart mærkat, vi kan sætte på vores produkter - nej, snarere som en filosofi, en grundkerne af værdier, der kommer indefra.

Du kan læse mere om vores syn på bæredygtighed her. Og du kan læse mere om vores bæredygtige rammer her.

Kontakt os

Vi glæder os til at høre fra dig. Du kan kontakte os ved at udfylde denne formular.