_

Mine favoritter fra Stelling

Reklame for Stellings.com

Brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% rabat ALTStellings.com*
* Gælder dog ikke MontBlanc og gælder kun i webshoppen

Sammen med Stelling har jeg sat mig for at gøre det både nemmere og billigere at komme igang med at være kreativ. For mig handler det at være kreativ ikke om at skabe store værker... tværtimod... det handler om at glemme tid og sted. Og om bare at hygge med at lade farverne smelte sammen og tankerne vandre.

Produkterne, jeg anbefaler i dette skriv, bruger jeg selv, eller også har jeg brugt dem tidligere. Mit samarbejde med Stelling er blevet til, fordi der er så mange, der spørger mig, hvilke remedier, jeg bruger, når jeg er kreativ. Derfor giver det også kun mening for mig at anbefale produkter, jeg selv bruger.

Aftalen med Stelling er således ikke bundet op på, at jeg siger noget pænt om produkter, jeg ikke selv har brugt. Jeg må sige og anbefale præcis, hvad jeg vil.

Sådan kommer du igang med akvareller

1. Farver

Lige et børnevenligt alternativ til de klassiske vandfarver
For børnene kan det måske være svært at male med akvareller. De er lidt svære at styre (hvilket også er det sjove). Der er dog et alternativ, som jeg selv er begyndt at holde af. Nemlig Faber-Castells akvareltuscher. Man bruger dem som helt almindelige tuscher. Og når man har tegnet det, man vil, tilføjer man vand med en pensel, og vupti, så forvandler de sig - som ved magi - til akvareller.

 

Tryk her for at se sættet hos Stellings.com

Pris: 300 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat

 

Smukke, klassiske vandfarver
Det sker altså nogen gange, at det, der er godt, også er billigt. Schmincke er nogle af de allerbedste, når det kommer til akvarel. Og jeg elsker selv det sæt her, hvor man får de dejligste, levende farver, der glider ned på papiret.

Tryk her for at se sættet på Stellings.com

Pris: 550 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat


2. Tusch til at tegne linjer op med

Jeg har brugt et væld af forskellige mærker, og dem her fra Faber-Castell har en meget lang levetid. Det er lidt forskelligt, hvor tykke stregerne skal tegnes op. Det kommer an på, hvor tydeligt, du vil have markeringen... og hvor tyk en blyant du bruger. Så dette sæt fra Faber-Castell er fuldstændigt perfekt, da der følger fire størrelser med.

Tryk her for at se Faber-Castells sæt af Pitt Artist Pen fineliners

Pris: 95 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat


3 Pensler

Der er et ordsprog, der siger, at man godt kan købe ting for billigt. Det gælder især pensler. Det betyder dog ikke, at det er her, du behøver at købe dig fattig. Der findes pensler til 2 kroner. Og der findes pensler til 2.000 kr. Personligt synes jeg, at du skal vælge 2-3 forskellige pensler i 2-3 forskellige størrelser. Og holde dig til omkring de 50 - 100 kroner per styk. Hold dig til de små, da du som begynder jo ikke lægger ud med værker på 2 x 1 meter ;-)

Jeg er selv vild med Da Vinci-penslerne, som man kan få i alverdens størrelser og kvaliteter.

Tryk her for at se det sæt, jeg anbefaler fra Da Vinci.

Pris: 372 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat


4. Blyanter

Jeg tegner altid mine skitser op med blyant. Det er lidt forskelligt, hvilke jeg bruger, men de sidste par måneder er jeg blevet vild med Faber Castells. Kvaliteten er bare rigtig god og prisen fornuftig. Og så er jeg glad. En blyant skal være solid, og det er vigtigt, at blyet ikke hele tiden knækker. Desuden er et godt viskelæder helt essentielt, når man jo af og til kommer til at sætte en streg lidt for langt tid højre. Du får det hele i det sæt, jeg her har fundet.

Tryk her for at se sættet af blyanter og viskelæder fra Faber Castell

Pris: 60 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat


5. Papir

Når det kommer til papir, er det måske den største jungle inden for akvareller. Skal det være hvidt eller have en varmere tone? Skal det være glat og fint eller mere ru og bølget? Det er lidt smag og behag.

Det fine papir får farverne til at glide lettere. Mens det ru papir får farverne til at blive, hvor de er. Selv kan jeg godt lide det fine. Men som begynder er det ru mere sikkert.

Du går aldrig galt i byen, hvis du holder dig til det glatte og frosthvide papir. Stelling har et bredt udvalg, men jeg synes, at Fabriano er et dejligt mærke, hvor man faktisk får sublim kvalitet til gode penge. Jo flere g/m2 jo tykkere er papiret. Jeg holder mig gerne på mellem de 200 - 300 g/m2., da tykkelsen gør, at papiret ikke krøller sammen, når man sætter det i ramme.

Tryk her for at se det papir fra Fabriano, som jeg bruger for tiden.

Pris: 275 kr. før rabat - brug rabatkoden JOBBE25 og få 25% i rabat på det.

Hvis du ønsker en anden størrelse, kan du trykke her for at se hele udvalget af Fabriano-akvarel-papir hos Stellings.com


Gratis skitse

Du kan helt gratis finde tryllekunstneren lige her. Han er en nem og simpel begynder-skitse for både børn og voksne.

Tryk her og print Tryllekunstneren ud helt gratis


Sådan maler du

Det er ganske enkelt og simpelt at male akvareller.

1. Tag to glas med rent vand. Rens pensler i det ene. Og vask dem efter i det andet.
2.
Læg noget køkkenrulle ud til at tørre pensler af i.
3.
Læg et ark papir på bordet.
4.
Tegn din skitse med blyant.
5.
Tag en pensel, dyb den i vand og dernæst i farven, du ønsker.
6.
Lad penslen glide over papiret.
7.
Ved skift af farve, rystes penslen i glasset med vand.
8.
Lad motivet tørre i 24 - 48 timer (alt efter temperaturen).
9.
Monter i ramme.

Gode råd:
1.
Laver du en fejl, kan du bruge lidt køkkenrulle til at suge farven op med.
2.
Taber du en dråbe farve et sted uden for motivet, kan du først suge det op med køkkenrulle. Og dernæst stryge en smule vand over med en helt ren pensel. Og så suge igen med køkkenrulle.

Og så vil jeg ønske dig rigtig god krea-lyst. Husk at det slet ikke skal være perfekt. Kreativitet handler om følelser. Og den vigtigste af de følelser, synes jeg, er hygge med det, man laver.

Du kan finde masser af inspiration på YouTube.